Tuesday, 28 August 2012

Malas melampau

Assalamualaikum....

Lama gila aku x update..dulu tiap2 hari ko..hahaha..biaq pi laa..bukan ada org baca pn..wkwkwkw..skang ni malas melampau nk update plus aku x de mood disebabkan hal umah sewa yg lom setel2 lagi sampai ke hari ni..mula2 ingat nak duduk kolej..sekali tarikh rayuan ditunda ke 11 september pulakk..gilerr..start class 10hb..dah tu nk duduk mana?nk merempat kt PI pun ok jugak..ada ekon lagi..nk g fakulti pn dekat..hahaha..tp nanti tak pasal2 kena halau since PI bukak sampai lepas Isyak aje..

Last2 kiteorg ambik keputusan nak cari umah sewa..jenuh cari kt mudah.my..last2 jumpa jugak la dekat flat pkns nun..tak penah lagi tgk tempatnya..nasib la ada pakcik dok shah alam..leh la suruh dia pegi tgk..alhamdulillah rumah tu ok..lengkap semua kecuali x de katil je..tp no hal la..buleh tido atas toto..hehehe..tp tengah dok bergumbira ke'excited'an nk dok umah sewa, tetiba ada la pulak hamba Allah 2 org ni tarik diri..nk duduk kolej katanya..mak aihhh...geram pulak aku rasa..benda da konpem ngan tuan rumah tu..eh2 last2 dia tarik diri pulak..tinggal berempat je la..means sewa pn makin mahal la..skang ni mcm org gila la jugak nk cari org yg nk gantikan tempat dieorg tu..sepatutnya tanggungjawab dieorg jugak carikan org ganti dieorg tu..ni takkkk..senyap pah cerohhh..adoi..dugaan betol..harap2 ada laa org nk..kalo x sakit la jugak nk bayor 200 sebulan...sob3 =(

semoga Allah memberi jalan terbaik untuk setiap sesuatu masalah..aminnn

Love,
NR


Thursday, 2 August 2012

Terluka

Assalamualaikum

Minggu ni minggu terluka sedunia ke hape? Nape byk sgt orang lukakan hati aku? kawan2, ex bf yg mesej aku balik..apa salah aku sampai korang x stop lukakan hati aku...aku sentiasa usaha jaga hati korang...tp tu laa..mustahil nak puaskan hati orang even kita terpaksa lukakan hati kita pn, belum tentu dieorg puas!

dear ex bf,
kau datang mesej aku balik sebab kau bosan..bila aku ckp pasal our relationship kau terus diam..dah xbalas2 mesej aku...ni bukan kali pertama kau bodohkan aku, tapi aku tetap caya kau..aku janji, ni last time kau bodohkan aku...aku dah x nak nangis sebab kau, aku dah move on...tu janji aku shuq yg sengal! ya Allah, temukanlah aku dengan seseorang yg menenangkan hati, seseorang yg matang, seseorang yg menghargai aku ( x abis2..)

dear fren,
as long aku bleh sabar, aku sabar...aku x nak cakap byk pasal kau..bagi aku, sekali kita berkawan, selamanya kita berkawan..

Ya Allah, kuatkan hatiku, lindungi aku dari putus asa.amin....

Pesan pada DIRI, jgn tsalah mmberi HATI pd insan yg tak sudi, pd insan yg tak mngerti.. krn skali kita mmberi, slamanya dia di HATI. Skali kita dlukai, smpai bila2 tetap kita ingati. Pesan lagi pada diri, hati2lah mmberi HATI sbab ia hanya utk insan yg tahu mghrgai btapa tngginya nilai skeping HATI. HATI & PERASAAN ini hnya utk yg MENYINTAI & MENYAYANGI kita dgn SEIKHLAS HATI ♥ 


Blog aku, suka hati aku. Powered by Blogger.
Black Moustache
 
blog template by suckmylolly.com